Archive for the ‘Nieuws van de stichting’ Category

Bericht van de familie Ranga

Wednesday, December 2nd, 2020

Vandaag kregen wij een telefoontje van Ranga. Hij informeerde naar onze gezondheid en vertelde tevens dat zijn familie gelukkig nog gezond is. Hij vertelde dat Sri Lanka, net als de rest van de wereld, erg veel last heeft van de Corona crisis. Inkomsten heeft hij als tuk tuk chauffeur helaas bijna niet meer, maar hoopt (net als ons) op een vaccin en op betere tijden.

Covid ontwikkelingen in Sri Lanka

Wednesday, November 25th, 2020

Vandaag verscheen er in de Sri Lankaanse media het bericht dat Sri Lanka 4,2 miljoen doses van een COVID-19-vaccin zal ontvangen, dit in het kader van het COVAX-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie. Minister van Volksgezondheid Pavithra Wanniarachchi vertelde tevens dat Sri Lanka 34 PCR-testmachines, 1020 ventilatoren en 704 Intensive Care Unit (ICU) -bedden heeft. Ze wees erop dat 14 PCR-machines werden gedoneerd door lokale en buitenlandse donoren, terwijl 11 werden gekocht met middelen van de Asian Development Bank. “200 ventilatoren en 20 IC-bedden werden als donatie ontvangen”, verklaarde de minister van Volksgezondheid.

De minister van Volksgezondheid merkte op dat de Criminal Investigation Department (CID) een voorlopig onderzoek heeft gedaan naar de oorsprong van de tweede golf van COVID-19-infecties in het land. “De CID heeft een rapport over het vooronderzoek overhandigd aan de procureur-generaal”, zei ze. De minister van Volksgezondheid merkte op dat er verder onderzoek gaande is naar de nieuwe golf die begin oktober opkwam in een kledingfabriek in Minuwangoda. “Zodra een volledig rapport is ontvangen, zullen we het in het Parlement indienen”, informeerde Wanniarachchi de Kamer woensdag tijdens een parlementair debat.

Minister van Volksgezondheid Pavithra Wanniarachchi

Walvissen gestrand

Tuesday, November 3rd, 2020

In Pandura (zo’n 20 kilometer vanaf Kalutara) zijn gisteren vele walvissen gered. Als u op de link klikt zit u een mooi filmpje van De Standaard.

Ook 2de golf in Sri Lanka

Monday, October 26th, 2020

Ook van onze vrienden krijgen wij alarmerende berichten over de 2de golf. “It’s bad situation in Sri Lanka again. Second Corona wave is dangerous. It’s spreading very quickly radar than first time. Hear is curfew again lot of areas including Kalutara too.”
In Kaluatara zijn afgelopen week vele mensen getest op het virus.

Grote besmetting in fabriek in Sri Lanka

Saturday, October 10th, 2020

3 dagen geleden verscheen er een bericht dat er meer dan 1000 Sri Lankanen tegelijkertijd besmet zijn geraakt in een fabriek.
In deze fabriek werden mondkapjes gefabriceerd voor de Verenigde Staten.

bericht van Eranga

Saturday, October 3rd, 2020

Gisteren kregen wij een berichtje van Eranga.
Hij schreef dat het met hem en zijn familie goed gaat en dat hij volgende week zijn schoolexamen moet doen. Hij schreef dat de situatie in Sri Lanka weer normaal is.

overstekende olifanten

Wednesday, September 30th, 2020

Een omstander filmde afgelopen week hoe zo’n honderd olifanten in Sri Lanka de weg overstaken. Ze liepen vervolgens over een stuk landbouwgrond. Olifanten maken vaak jarenlang gebruik van dezelfde trekroutes. Steeds vaker worden gedeeltes van deze routes door mensen bewoond of als landbouwgrond ingericht. Dit bericht stond eergisteren op NU.NL een fantastische video.

Het lek is gedicht

Sunday, September 13th, 2020

Gelukkig is de brand geblust en is het lek gedicht, meldt de NOS. Op deze wijze is er gelukkig een milieuramp voor de Sri Lankaanse kust voorkomen.

Er dreigt een milieuramp

Sunday, September 6th, 2020

Er dreigt een milieuramp een gigantische milieuramp voor de SriLankaanse oostkust meldt de NOS.nl
Er staat daar een tanker in brand met 270.000 ton olie. Momenteel probeert men de tanker weg te slepen en de brand te blussen.


Yes Back to school

Sunday, August 16th, 2020
Van een vriend kregen we deze foto, zijn dochters zijn blij dat ook in Sri Lanka het onderwijs weer op gang komt!!!!