Archive for May, 2016

28,29,30,31 juli

Tuesday, May 31st, 2016

De keuken bij de familie Rukmal is inmiddels tot halverwege opgemetseld. coque iphone for sale Het cement moet nu eerst drogen en uitharden voordat er weer verder gemetseld kan worden. coque huawei pas cher Bij de woning van de familie Samankumare is het gat waarin de ontlasting komt volledig uitgegraven en opgebouwd met stenen, produits coque huawei zo is er een soort van septictank ontstaan.

Sri Lankaanse blog op thuisbezorgd.nl

Sunday, May 29th, 2016

Vorige week had Nika Lanka contact met blogger Aukeline van Dorp van thuisbezorgd.nl Zij heeft een leuke blog over Sri Lankaans eten geschreven.

bericht van Geethanga

Sunday, May 29th, 2016

“Hello Yesterday we bring food to the flood area”
11
11

Bericht van 2 wielrenners

Sunday, May 29th, 2016

Deze week kregen wij tweemaal een foto toegestuurd van 2 wielrenners in hun nieuwe outfit.

25,26,27 juli

Friday, May 27th, 2016

Maandag hebben wij 4 computertafels naar de Sukithaschool gebracht. coque iphone sale Deze tafels en de computers werden geplaatst in de ruimte die de school sinds 2013 (moet de hulp van Nika Lanka) kan afsluiten. Dit lukte gelukkig nog net voor de vakantie. coque iphone pas cher Want vanaf vrijdag 29 juli is de school 4 weken gesloten. coque huawei france De beide bouwprojecten schieten op. Bij de familie Rukmal is gisteren om 7.30 uur de eerste steen van het fundament voor de keuken gelegd. En vandaag was het hele fundament gereed. Blij werden de tafels in ontvangst genomen en als dank werden wij weer op een mooie dans getrakteerd. coque huawei pas cher Bij de familie Samankumare zijn de muren inmiddels tot ongeveer de helft opgemetseld. produits coque iphone En is er tevens een begin gemaakt met het uitgraven van de riolering voor het toilet.

bericht van de familie Rukmal

Thursday, May 26th, 2016

Vanavond kregen wij dit bericht van de familie Rukmal. Coque iPhone 6 De keuken hebben ze inmiddels geverfd. coque huawei prix “Hi thise our new kitchan. coque iphone pas cher It’s looking very nice.

Wim Stroetinga derde op NK

Thursday, May 26th, 2016

Zaterdag 25juni werd Wim Stroetinga, coque iphone france achter Dylan Groenewegen en Wouter Wippert derde bij het Nederlands kampioenschap wielrennen. coque imprimé huawei pas cher Ondanks dat Wim zelf niet blij was met zijn derde plek (“ik kwam hier alleen om te winnen”), coque imprimé huawei pas cher feliciteren wij hem met deze derde plaats.

bericht van Chanake

Thursday, May 26th, 2016

Gisteravond kregen wij van Chanake een aantal foto’s toegestuurd. coque imprimé huawei pas cher Hij was op bezoek geweest bij de familie Samankumare. produits coque iphone aaaa De afvoer buis voor het douchewater is aangelegd en het water stroomt in de uitgegraven put. aaaa Het rioleringswater stroomt in de uitgegraven en opgemetselde rioolput.

Nika Lanka in de Steenwijkercourant

Thursday, May 26th, 2016

Vorige week stond er zowel in de digitale, coque iphone pas cher als de papieren versie, coque huawei livraison rapide een mooi bericht over onze stichting.

NIKA LANKA NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

Tuesday, May 24th, 2016

Nieuws uit Sri Lanka

Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Sri Lanka en dat is een impuls voor het nog steeds arme land. Halverwege februari verscheen er in de Belgische media een mooi artikel over 30 plaatsen die je moet zien in Sri Lanka. Met name tip nummer 13 spreekt ons erg aan. 13. Nog meer olifanten, maar ook buffels, krokodillen, luiaards, jakhalzen en apen leven in Udawalawe National Park. coque iphone Het park is niet dicht begroeid en daardoor kan je de dieren hier heel gemakkelijk zien, zelfs beter dan in veel Afrikaanse parken. Want het Udawalawe park is wat ons betreft een van de hoogtepunten van Sri Lanka. Met een Jeep kunt u door dit park rijden en u komt dan honderden olifanten tegen, een onvergetelijke belevenis. Als u in u in Sri Lanka bent, kunt u met behulp van Geethanga een trip maken naar dit schitterende park. 1111 Daarnaast was de laatste maanden het in 2013 gestarte Project Loon van Google volop in het nieuws. Omdat twee derde van de wereldbevolking niet beschikt over een internetverbinding probeert Google met luchtballonnen, uitgerust met wifi-apparatuur, internet naar die gebieden te brengen. Het plan van Google is om uiteindelijk een ononderbroken internetverbinding te creëren. De naam van het project is afkomstig van het Engelse woord “loon” wat “gek” betekent. Google heeft deze naam gekozen, omdat ze het in eerste instantie een gek idee vonden om internet via ballonnen te leveren. Google is begonnen met het op laten van de eerste drie luchtballonnen om deze boven Sri Lanka te zetten. De luchtballonnen zijn in Zuid-Amerika opgelaten om ze vervolgens naar Sri Lanka te vliegen en daar te testen. De ballonnen moeten dus eerst minimaal 13.000 kilometer afleggen. Vervolgens wordt getest of het vanuit het luchtruim boven Sri Lanka inderdaad internet kan aanbieden via zijn luchtballonnen. Als de test slaagt kunnen de inwoners van Sri Lanka straks een 4G-verbinding opzetten via de luchtballonnen van Google. De nationale telecommaatschappijen van Sri Lanka mogen gebruik maken van Google’s infrastructuur met ballonnen om internet aan te bieden aan de inwoners van Sri Lanka. Door middel van deze ballonnen krijgt het hele eiland 4G-dekking. De luchtballonnen van Google zweven op een hoogte van 20 kilometer en kunnen verbinding maken met alle 4G-modems op de grond of dit nou een extern modem is of een smartphone, tablet of laptop. Al deze signalen worden vervolgens door de luchtballon verbonden met een grondstation van een nationale provider, mocht er geen grondstation in de buurt zijn dan verbind de ballon alles door met een andere ballon, net zolang tot er wel een ballon is met een verbinding naar een grondstation. 11

Receptenboekje nog steeds te koop

Wij hebben meer dan 30 heerlijke Sri Lankaanse recepten gebundeld in een boekje, aangevuld met foto’s van Sri Lanka. Dit boekje verkopen wij en uiteraard komt de gehele opbrengst ten goede aan Nika Lanka. Maak 10 euro over op NL47RABO0112876072 en mail uw adresgegevens naar info@nikalanka.org dan sturen wij het receptenboekje naar u op. 1111 Columbus is man die op de voorkant van het kookboekje staat, bekijkt met zijn kinderen het boekje. Het kookboekje staat bij Columbus trots tussen de trouwfoto’s

Ambassadeurs van Nika Lanka

Arjan Stroetinga was ook deze winter weer succesvol op de schaats. Zo werd hij in januari voor de zesde maal Nederlands kampioen marathon schaatsen. Daarnaast won hij een aantal schaatsmarathons. Op het WK massastart werd hij tweede en werd wereldkampioen op het onderdeel ploegenachtervolging. 1111

Fietsclinic Nika Lanka

Binnenkort wordt er weer een fietsclinic georganiseerd. Dan is het weer mogelijk om met de broers Arjan (marathonschaatser) en Wim (wielrenner) Stroetinga en Servais Knaven (oud winnaar van o.a. Parijs Roubaix en ploegleider van Chris Froome) te fietsen. Er zal vertrokken worden vanuit de regio Steenwijk. Op dit moment wordt er gekeken naar een geschikte datum. Zodra deze bekend is zal deze verschijnen op de website.    

Plannen voor de zomer van 2016

Voor de zomer van 2016 heeft Nika Lanka al een aantal plannen. coque iphone pas cher Zo zal Nika Lanka de Sukithaschool, het ouderenhuis Sujatha in Aluthgama en het ouderenhuis MupyaSevena te Galaphata weer gaan steunen. 1111 De Sukithaschool en het ouderhuis Sujatha Daarnaast gaat Nika Lanka in de zomer van 2016 in ieder geval een aantal gezinnen ondersteunen bij bouwen / verbouwen van hun huis en een aantal gezinnen ondersteunen met nieuwe bedden en matrassen. Coque iphone De familie Sanjeewa wordt geholpen met een nieuw toilet. Vorig jaar heeft Nika Lanka de 4 jarige, geestelijk en lichamelijk gehandicapte, Sasan geholpen met fysiotherapie. Ook aankomende zomer zullen wij Sasan weer gaan helpen. 1111 Kleinschalige hulp zoals nieuwe kozijnen, ramen en sanitair

Hieronder een aantal foto’s van de families die wij gaan helpen.

1111 Deze familie, uit Waduwa, woont op hun fundament in een van resthout gemaakte woning. coque imprimé huawei pas cher Aankomende zomer gaan we deze familie helpen met een stenen woning.

Familie Sanjeewa

vpvp vp11 De familie Sanjeewa gaan wij aankomende zomer helpen met een nieuw toilet.